Gaziantep'te su tahsilatına mobil çözüm

Haber Giriş : 12 Kasım 2004 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, oluşturdukları mobil istasyonla vatandaşın ayağına giderek su tahsilatı yapacaklarını bildirdi.

Güzelbey, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk olarak nitelendirilecek bir projeye daha imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Abonelerimiz, kaliteli ve ucuz su içiyor. Gaziantep, suyu en ucuz içen iller arasına girdi. Su fiyatlarını düşürüp, tahsilatı iki katına çıkarttığımız için zarar da etmedik. Su faizlerini affettik ve son bir defa daha af programı oluşturduk. Eğer, abonelerimiz 31 Aralık 2004 tarihine kadar ana paralarını öderlerse, su affından yararlanabilecek. Bu fırsat son fırsat olacak ve bir daha kesinlikle su affı olmayacak" dedi.

Su paralarını kredi kartı ile ödemenin de mümkün olduğunu ve bu konuda vatandaşa büyük kolaylık sağlandığını kaydeden Güzelbey, "Ayrıca, bir mobil ekibimiz, su abonelerin ayağına kadar giderek su tahsilatı yapmaya başladı. Haftanın belirlenen günlerinde mahalle mahalle dolaşarak, vatandaşın ayağına giderek tahsilat yapacağız. Şimdilik bir ekip oluşturduk, ancak ihtiyaç durumuna göre mobil ekip sayısını artıracağız. Biz gecemizi gündüzümüze katıp, Gaziantep için hizmet üretmeye çalışıyoruz. Vatandaşa günlük söz vermiyoruz, verdiğimiz bütün sözlerin sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Güzelbey, yapımı devam eden Maarif Kavşağı'nın öngörülen 90 gün içerisinde tamamlanıp hizmete gireceğini ifade ederek, şunları söyledi:

Kent merkezinde bulunan Maarif Kavşağı'nın yapımına bir çok tepki gösterildi. Ancak biz projeyi anlatmamıza rağmen, bize 'bu işi yapamazlar, kentte hayat durur, telefonlar kesilir, internet çöker' dediler. Ama biz polemiğe girmeden işe başladık ve çalışmalar beklenilenden de daha hızlı bir şekilde devam ediyor. Şuana kadar çok büyük bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Sadece kentin altyapı haritası olmadığı için Telekom'un bir ana kablosu koptu ve 8 saat telefon görüşmelerinde aksama oldu. Başka da ciddi önemli bir aksaklık olmadı. 'Bu işi yapamazlar, bu proje yapılmasın' diyenlere, tamamlanan kavşaklardan geçerken el sallayarak en güzel cevabı vereceğiz. Parası, planı, programı ve projesi hazır olmayan hiçbir işe girmedik. Kavşak yapımı konusunda çok ciddi projeleri hayata geçireceğiz. Maarif Kavşağı'nı tamamladıktan sonra Doğumevi Kavşağı'nın da yapımına hemen başlayacağız. Daha sonra da Tugay ve KÜSGET Kavşakları'nın inşaatına başlayıp, Gaziantep'in trafik sorununa kesin çözüm bulacağız. Hedefimiz, yapmayı planladığımız kavşakları 90 günlük süreden daha kısa bir zamanda ve 2005 yılı içerisinde tamamlayıp hizmete sokabilmektir."

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber